BB oh BB.

|
Salam readers, bagi umat Islam yang menunaikan puasa di bulan Ramadan iaitu bulan yang mulia, Selamat Berpuasa saya ucapkan kepada anda semua. Macam mana puasa anda? Ada yang dah start x puasa ya? Jangan sesekali ponteng puasa sesuka hati tau tapi kalau ada alasan yang munasabah then baru la okay.

Sekarang saya ingin kongsi apa yang belenggu dalam otak saya ini. BB, bukan Bukit Bintang ya yang saya maksudkan tetapi singkatan untuk Blackberry, sebuah smartphone yang memang best la untuk dipakai lagi2 dapat guna untuk FB, BBM. Syok oh. tapi kawan saya kat sini x ramai yang pakai BB. Berbaloikah nak beli BB ni? Ini antara BB yang saya shortlist kan ya. 

Blackberry curve 8520 ( simple tapi smart , no touch screen )
 Blackberry curve 8520 ni saya nya favorite la jugak sebab nampak cool, ada style la jugak. Paling penting x slide. Agak rumit sebenarnya if guna slide phone ni. So better pakai yang classic view. X perlu la nak tolak tarik slide phone.
Blackberry Bold 9700 ( antara yg saya minat jugak )

Blackberry Torch 9850 / 9860

Blackberry Torch 9850 / 9860 pula merupakan BB yang terkini dalam pasaran. Bulan Ogos ni merupakan pelancaran BB ini. Fully touch screen ni. Tapi yang x best nya nnti screen cepat calar la dengan saya nya cara penggunaan yang ganas. Kesian kat Nokia C6-00 saya, apa telah saya buat kepadanya.

Ini la antara yang saya minat la buat masa ini. Nak start kumpul duit la. Sekurang nya saya pay half, lagi half ada org tolong bayarkan ke. Hehe. =). So better I start saving my money now since I'm not a good saver.

P/s: Baba, tolong belikan for me... please..
P/ss: Macam la bapak aku nak baca post ini, if baca pun macam la nak belikan untuk aku, dia pun pakai handphone biasa je.
.